Studiecirkel Österby / Vreta

Hösten 2020
Nu har vi avslutat cirkeln och arbetet med att sammanställa allt material i en skrift. Denna kan du köpa i vår webbutik.

Våren 2020 träffas cirkeln 1 gång/månad, kvällstid, i Hembygdsgården för att fortsätta och slutföra den redan långtgående sammanställningen av allt insamlat material från de gamla gårdsbyarna. Under innevarande år hoppas cirkeln kunna ge ut den planerade skrift man så intensivt arbetat med. Se datum för träffarna i kalendern. Kontakta Louise Thor för mera info.

Hösten 2019
Cirkeln har träffats regelbundet sen start hösten 2017. Förutom att inledningsvis ha besökt de gamla gårdarna och platserna längs “bygatan” norr om Kyrksjön (nuvarande landsväg 510) har mycket material strömmat in från alla deltagare. Både dokument, äldre kartor samt många bilder.
Därmed inkom ganska snabbt en grund att påbörja upplägget av den skrift man föresatte sig att sammanställa. Under innevarande höst (se datum för träffarna i kalendern) fortsätter man samla in, skanna, arkivera och sammanställa till nämnda skrift.

Hösten 2017
Målet med denna cirkel är att den så småningom ska leda till ett skrivet häfte om  Österby/Vreta, området längs Kyrksjöns norra strandlinje söder Hölö samhälle.

Den första träffen blir onsdagen den 20 september 2017 kl. 18.30 i vår nya föreningslokal i Österby. Den kvällen ägnar vi åt att komma överens om ett program hur vi lägger upp arbetet samt bestämma träfftider som passar alla.
Är du intresserad är det bara att komma.
Har du frågor eller vill vara med men inte kan komma vid första tillfället, kontakta oss gärna.