Öppet hus

Öppet hus är en återkommande aktivitet i Hembygdsföreningens verksamhet.
Vi vill gärna visa alla som är intresserade vad vi har i vårt arkiv. Det finns mycket intressanta dokument som samlats in och skrivits av aktiva i föreningen sen starten 1975.

På senare år har arkiv med dokument och bilder digitaliserats som medlemmar kan ta del av via vår hemsida. Många gånger kan det vara roligt att se dokument i original och det är möjligt att göra på ett Öppet hus.
Vi visar gärna hur du går tillväga för att få åtkomst till det digitaliserade arkivet.
Sedan 2009 har föreningen varit ansluten till Bygdeband, då vi började presentera Mörkö socken. De senaste åren har deltagare i Hölöcirkeln sökt i arkiven och bland sina minnen och det materialet läggs upp på Bygdeband. Under Öppet hus är det många som vill ha en introduktion till man söker på Bygdeband.

 

Söndagen den 12 april hade vi senast Öppet hus.
Vi hade flera besökare vilka var intresserade av  bilder i vårt bildarkiv
Dessutom har vi fått möjlighet att skanna ett antal bilder.
Denna gång från Mörkö och Nytorp.

IMG_0671Den här bilden fick vi ta del av vid ett tidigare tillfälle då vi hade öppet hus.
Österby innan motorvägen drogs genom landskapet.     (klicka på bilden så förstoras den och du kan granska i detalj).    Vill du veta mer vad du kan hitta på Bygdeband om din hembygd?
Vi visar dig gärna vad som finns. Det blir ofta trevliga samtal på Öppet hus. Det kanske handlar om gamla minnen från förr i tiden.